Tepeköy Mahalle sakinlerinin şikayeti üzere şebeke suyunun incelenerek sonuçlarının halk sağlığına uygun olmadığını belirten AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Tayfun Şahin’in bunun üzerini kapatmaya, algının krallığını yaparak halkın sağlığın oynadığını söyledi.

Halk sağlığı ile siyaset yapılamayacağını vurgulayan Başkan Kandemir, “Ah ah Sayın Şahin yine yanlışsın, yine algının kralını yapıyorsun. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali Aski’nin Büyükşehir Belediyesinin hatasını, iş bilmezliğini yanlış yönlendirmelerle kapatmaya çalışıyorsun. Hemşerilerimizin sağlığını ilgilendiren önemli bir konuyu sulandırmaya çalışıyorsun. Yapma !! Bu iş duyumlarla olmaz. Vatandaşın çağrısı ve Tepeköy Muhtarımızın şikayet dilekçesi üzerine sağlık müdürlüğümüzün ekipleri hemen müdahil oldular. Teknik ölçümler yapıldı.

Filtresinin olmadığı yeterli klorlamanın yapılmadığı şebeke borularının içinde mangan değerinin normalinden 100 katı olduğu tespit edildi. Tepeköylü hemşerilerimizin endişelerinin yersiz olmadığı şebeke suyunun sıkıntısı gün yüzüne çıkarıldı. Sizin umursamaz iş ahlakınızdan dolayı halk sağlığının tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm mahallelerimizde bu kontroller sağlık müdürlüğünce denetimler artacak. Bunlardan haberin yok sanırım. Gün gün sonuçlar ortadayken bu tür açıklamalar çok yersiz.

Gülayşe Erçetin Gülayşe Erçetin

Hodri meydan!! Yapılan ölçümler ve analizlerde şebeke suyu temiz çıkmadıysa ki çıkmadı, Çineli hemşerilerimden, Tepeköylü hemşerilerimden özür dileyebilecek cesaretin ve erdemin var mı?” ifadelerini kullandı.

Bfc96677 Fa8A 4502 9C32 60202D346182