Çine

Kandemir, “ÇİPAŞ’ın kiralanmasına veya satılmasına izin vermeyeceğiz”

Kandemir, “Belediyenin toplamda 173.5 milyonluk taşınmazı sattınız, sıra da ÇİPAŞ mı var” diye sordu.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, bir türlü sonucu net olmayan ÇİPAŞ hakkında basın açıklaması yaptı. Kandemir, “Belediyenin toplamda 173.5 milyonluk taşınmazı sattınız, hala ÇİPAŞ için bir şey yapmadınız, sıra da ÇİPAŞ mı var” diye sordu.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir’in açıklamasında; “Medyada ÇİPAŞ ile ilgili çıkan haberleri ve bunlara karşı yapılan gerek belediye başkanının gerekse ÇİPAŞ’ı yönetme yetkisi verilen belediye meclis üyesinin açıklamalarını üzülerek ve korkarak okuyoruz. Üzülüyoruz çünkü ÇİPAŞ’la ilgili karar verme yetkisindeki kişilerin açıklamaları birbirini tutmuyor. Korkuyoruz çünkü ateş olmayan yerden duman çıkmaz ÇİPAŞ’ı kiralama veya satma gibi düşünceler ortada geziyor.

27 Mayıs tarihli basın açıklamamızda sormuştuk belediyeden yapmış olduğunuz arazi, tarla, zeytinlik satışları bitince Çine Belediyesinin satacak yeri kalmayınca ÇİPAŞ’ıda mı satacaksınız diye. Ertesi gün belediye başkanı cevap olarak fabrikada gezip sosyal medyada süslü sözlerle tesisi yenilemekten, bölgenin ve ülkenin örnek tesisi yapmaktan bahsedince sevinmiştik. Ama bu durum iki ay sürmedi başkan Sayın Kıvrak kendini kendi demeciyle yalanladı. İmkanımız ve paramız olsa makineleri yenileriz diye açıklama yapıyor. Hatasını anlıyor, belediye meclisinden seçtikleri üyeye ertesi gün ikinci damacana dolum ünitesi almaktan bahsettiriyorlar.

Olmuyor beyler olmuyor. Sürekli kendinizle çelişiyorsunuz. Kamuoyunu yanıltıyorsunuz.

Sayın Kıvrak’ın  2012 de ÇİPAŞ başkanlığını 3 ayda bıraktığını unutturamazsınız. Belediye başkanı olduğundan bu yana ÇİPAŞ başkanlığını almayıp belediye meclis üyelerini kurban seçtiğini görmezden gelemezsiniz.

16 Ocak 23,5 Milyonluk

16 Şubat 12 Milyonluk

6 Mart 10 Milyonluk

25 Nisan 27 Milyonluk

21 Mayıs 44 Milyonluk

25 Haziran 32 Milyonluk

23 Temmuz 25 Milyonluk

Toplamda 173.5 Milyonluk taşınmazı satmak için ihaleye çıktınız. Şimdi sormazlar mı bu paraları nerde kullandınız neden ÇİPAŞ’ta üretim için makina almadınız diye. Neden saatlik üretimi sizin sekiz katınız olan fabrikalarla ve onların çalıştırdığı personelin üç katı kadar personelle aynı fiyatlarla mal satmaya çalışıyorsunuz diye. Tabiki ondan sonra maliyetler yüksek para kazanamıyoruz diye yakınırsınız.

Lütfen kendinize gelin, beceriksizliği bırakın ve ÇİPAŞ’ı iyi yönetin. Burası Çine’mizin bir değeri. Hatalarınızdan dolayı buranın sattırılmasına veya kiralanmasına izin vermeyeceğiz. Her şeye laf salatası üreten CHP ilçe başkanı Sayın Şahin bunları duymuyor ve görmüyor musun?

Belediye Başkanından ve İlçe Başkanından kamuoyunu rahatlatacak satılmayacağı veya kiralanmayacağı ile ilgili net adımlar bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağız.”