Pusula Özel Öğretim Kursu Çine Şubesi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na  (YKS) hazırlanan 4 öğrenci ilk 10 bin sıralamasında yer aldı. Uğur Gazetesi muhabiri, Pusula Özel Öğretim Kursu Çine Şube Kurucu Temsilcisi Halit İlhan Tunalı ve Kurucu Ortağı Adnan Turgut ile röportaj yaptı.

Pusula Özel Öğretim Kursu’nun hikâyesini anlatır mısınız?

Pusula Eğitim Kurumları, Eğitim alanında Aydın’da marka olmayı başarmış idealist öğretmenlerin kurduğu bir eğitim kurumudur. 2010 yılında tamamı öğretmenlerden oluşan kurucular, Aydın’ın en başarılı ve istikrarlı dershanelerinden; Özel Aydın Pusula Dershanesi’ni faaliyete geçirmişlerdir. Ardından Eğitimden kazandığını yine eğitime yatırım yapma mottosuyla; 2015 yılında Pusula Etüt Eğitim Merkezi,2016 yılında Pusula Özel Öğretim Kursları,2019 yılında Özel Aydın Pusula Koleji ve son olarak da 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında da ilçemizde Pusula Özel Öğretim Kursları Çine Şubesini açarak eğitimde hizmet ağını genişletmiştir.

Eğitim kadrosu hakkında bilgi verir misiniz?

Çine şubemizde ilk yılımızda özellikle disiplinli ve takipçi eğitim sistemimizin yanında Öğretmen kadromuzu da oluştururken tabiri caizse kılı kırk yararak hareket ettik diyebiliriz. Bizim gibi kurumlarda esas olan tüm etkenleri güçlü tutabilmenizdir. Bu da beraberinde başarıyı getirir. Kadromuzda; Çine ilçemizden başarılı ve öğretmenliği gerçekten içselleştirmiş arkadaşlarımızla çalıştığımız gibi; Aydın’da isim yapmış ve bünyemizde çalışan öğretmenlerimiz ile de mevcut kadromuzu güçlendirdik. Tabi Çine’de yanlış bir algı oluşturulmaya da çalışıldı. ’Aydın’dan öğretmen getirmeyecekler.’’ diye; ancak bunun böyle olmadığını bu yıl bizlere güvenen öğrencilerimiz tecrübe edinmiş oldu.  Gelecek eğitim sezonunda da bu doğrultuda tüm eğitim kadromuzu güçlü bir şekilde oluşturduk. Bu konuda bize güvenerek evlatlarını emanet eden hiçbir velimizin şüphesi olmasın.

YKS hazırlık sürecinde öğrencilerin genel performansı nasıldı?

Açıkçası söylemek gerekirse ilk etapta akademik açıdan öğrencilerimizin bilgi ve ilgiye aç olduğunu gözlemledik. Hatta ilginç bir örnek vermek gerekirse; deneme sınavlarımızın bir kısmı Merkezde yer alan kurumlarımızla ortak yapılır. Bu sınavlarda şubemiz öğrencilerinin ilk etapta çok gerilerde kaldığını gördük. Tabii ki sistemimize olan güvenimiz ve Çine ‘ deki öğrencilerimizin disiplin ve kurallarımıza uymaları, söylediklerimizi harfiyen yerine getirmeleri neticesinde bu ortak sınavlarda öğrencilerimizin Aydın ile yarışacak konuma geldiğini gördük. Bir yıl boyunca YKS öğrencilerimiz yoğun bir tempo ile süreçte bize güvenerek emeklerinin karşılığını aldılar. Geldiğimiz nokta da YKS sonuçlarımız hem öğrenci ve velilerimizin hem de bizlerin yüzünü güldürdü.

2023- 2024 YKS’de iyi derece elde eden öğrenciler oldu mu? 

Pusula Eğitim Kurumlarının bir başarı geleneği vardır. Biz bu başarı geleneğini İlçemizde de bu yıl ilk yılımız olmasına rağmen fazlasıyla gördük. Hem bireysel başarıda hem de toplu başarıda bu zamana kadar Çine ilçemizin özlediği, eski günlerine dönmek istediği sıralamaları aldık diye düşünüyoruz. Bu konuda ilçemizde yer alan Resmi okullarımıza da bizlerle yürüttükleri işbirlikleri, destekleri ve emekleri için teşekkür etmek isteriz.

Sadece Çine şubemizde ilk 10.000 sıralamasına 4 öğrencimiz girdi ki bu sadece bir şubede elde edilebilecek iyi bir sayıdır. Bunun dışında ilk 10.000’ den sonrasında da çok sayıda öğrencimiz bizlere güvenerek başarılı sıralamalar elde ettiler. Şu anda tercih süremiz devam ediyor yerleştirme sonuçlarımız açıklandığında Çine halkı yerleştirme yoğunluğumuzu net olarak isim isim görme imkânına sahip olacak. Az önce de vurguladığımız gibi bireysel derecelerin yanında toplu başarı da bizler için çok değerlidir.

YKS başarı sıralamasını artırmak için uyguladınız özel bir strateji var mı?

YKS bir öğrencinin belki de hayatında girecek olduğu en önemli sınavlardan biridir. Çünkü bundan sonraki hayatının şekillenmesinde önemli bir yere sahiptir. İşte bu sebeple bizim gibi kurumların işini ciddiyetle ve sorumluluk bilincini alarak yapması zaruridir. Öncelikli olarak kurumumuzun olmazsa olmazı ‘’ Disiplin ve öğrenci takibi’’  sistemimizi çok yerinde ve doğru bir şekilde uyguladık. Eğitim Kadromuzu güçlü ve öğrencinin dilinden anlayan bir anlayışla oluşturduk. Her ay sınav gruplarımızla akademik toplantılar gerçekleştirdik ve bu toplantılarda grafik çalışmaları yaparak sürekli gelişimlerini onlara gösterdik. Etkin Rehberlik anlayışımızla her öğrenciye düzenli bir şekilde dokunduk ve takibini yaptık. Velilerimiz ile öğrencilerini ilgilendiren her ama her konuda sürekli bağlantı kurduk.

Çizgi Altı Dersleri ile Deneme sınavlarına bağlı olarak ortalama altında kalan öğrencilere o konuyu tekrar anlattık, ‘’ Haftalık ödevlendirme’’ ile her öğrencimizin her hafta takibini yaparak soru çözme alışkanlığını kazandırdık. Soru Çözüm etütleri ile öğrencilerin öğretmenleri ile birebir sorularını eritmelerini sağladık. Ve sistemimiz içerisinde yer alan daha birçok uygulama ile başarı çıtasını arttıracağımıza inancımız tamdı ve bunu yakaladık.

Deneme sınavları gerçek YKS sınavına yakınlığı ne düzeyde?

YKS ‘ ye hazırlanan her öğrencimiz her hafta Cuma günü TYT ve AYT Deneme sınavlarımıza girdiler. Sınava hazırlık sürecinin belki de en önemli ayaklarından biri olan ölçme-değerlendirme kısmını ciddiyetle uyguladık. Bu sınavların önemli kısmını az önce de belirttiğimiz gibi Merkez şubelerimiz ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Yüzbinlerce öğrencinin girdiği Türkiye Geneli Sınavlar yaptık. Özellikle kendi kurumsal sınavlarımızı seçerken çok özen gösterdik. Türkiye’nin önde gelen yayınlarından derleyerek kolay-orta ve zor seviyelerde sınavlarımızı uyguladık. Sene başından beri toplamda 85 adet farklı farklı yayınlardan deneme sınavı uygulayarak öğrencilerin farklı soru tiplerini görmelerini sağladık. Ve son olarak geldiğimiz nokta; YKS’ye giren öğrencilerimiz sınavlarından çıktıklarında kurs merkezimizde girmiş oldukları deneme sınavları ile paralel bir sınav yaşadıklarını ifade ettiler. Bu da beraberinde bugünkü başarıyı perçinleştirmiş oldu.

YKS başarısı için öğrencilere ne gibi tavsiyelerde bulundunuz?

Bozdoğan yangını 45’inci saatte devam ediyor Bozdoğan yangını 45’inci saatte devam ediyor

Tabii ki YKS hazırlık sürecinde ve başarısında Rehberlik birimlerinizin çok sağlıklı ve takipçi çalışması gerekir. Eğer bu birimi doğru yönetemez ve yönlendiremezseniz öğrenciye dokunamazsınız sadece Rehber öğretmenin adı olur. Öğrencilerin sınava hazırlığı aşamasında tabii ki tüm eğitim kadrosu etkin bir şekilde öğrencilerimizin yanında oldu, tavsiyelerde bulundu; ancak Pusula Eğitim Kurumlarının tüm şubelerinde etkin Rehberlik hizmetinin var olması öğrenci ile diyaloğun da doğru yürümesini sağlamaktadır. Öğrencilerin haftalık program takiplerinin yapılması, nasıl çalışması gerekliliği, başarıda sürekliliğin sağlanması adına desteğin etkin bir şekilde verilmesi, zamanını doğru yönetme ve sınav tekniklerinin doğru aktarımı ve öğrencinin bunu doğru uygulayıp uygulamadığının yine takibini yapmak aslında başarıyı da beraberinde getirdi.

Öğrencilerin başarı oranlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Az önce de belirttiğimiz gibi şubemizi tercih eden öğrenciler bilgiyi almaya hazırdı. Bizim sistemimize uyum sağlamakla, kurallarımıza harfiyen uygulamakla, her şeyden en önemlisi ise kurs merkezimize severek ve isteyerek gelmekle işin büyük kısmını hallettiler. İlk yılı olmasına rağmen ilk 10.000 gibi önemli bir sıralamaya 4 öğrencinizi sokmanız, Türkiye’nin değerli üniversitelerine toplu başarı sonucunda önemli bir oranda öğrenci göndermeye aday olmanız siz de takdir edersiniz ki doğru, disiplinli ve takipçi bir eğitim modeli ile mümkün olabilir. Bizler bu yıl ki başarı oranlarımızdan memnunuz açıkçası. ‘’ Ne ekersen onu biçersin’’ atasözünü anımsamak gerekirse, bunu başardık.

Eğitimde teknolojinin yeri hakkında ne düşünüyorsunuz ve teknolojiyi nasıl kullanıyorsunuz?

Günümüz dünyasında teknoloji hayatımızın artık önemli bir parçası değil adeta hayatımızın tam ortasında. Tabii ki geleneksel eğitim modelimizin yanında teknolojiyi de şubemizde yerinde kullandığımızı düşünüyoruz. Eski kara tahta düzenden ziyade, her sınıfımızda akıllı projeksiyon sistemleri mevcut olup, anycast aracılığı ile öğretmenlerimiz tabletlerinden bağlanarak öğrencilerimize derslerini anlattılar. Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim Pusula Eğitim Kurumlarının her öğretmeninde tablet zorunluluğu vardır ve sene başında merkez kampüsümüzde yapılan öğretmen hizmet içi eğitimlerimizde aramıza yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza da bilgi işlem birimi tarafından aktif tablet kullanımı eğitimleri verilir. Tüm velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından K12 otomasyon programı kullanımı zorunludur. Ödevlendirmeden tutun, başarı takibi vb. aklınıza gelebilecek her şeyi K12 sayesinde hızlıca çözümleyebilmekteyiz. Kısacası teknoloji ile bütünleşmiş doğru eğitim anlayışı bizim için önemli ve olması gerekendir.

Velilere yönelik sunduğunuz hizmet ve bilgilendirme toplantıları yapıldı mı? Bunun öğrenci üzerinde katkıları oldu mu?

Her zaman söyleriz veli bizim 3. sacayağımızdır. Kurumlarımızın bir özelliğinden bahsedeyim size. Öğrencisinin kurum içerisinde attığı adımdan bile haberi vardır  veli’nin. Daha iyi nasıl anlatılabilir dimi velimiz ile diyaloğumuz. Rehberlik birimi periyodik olarak her öğrenci görüşmesinden sonra mutlaka o öğrencinin velisini arar ve görüşme içeriği ile bilgilendirme yapar. Aslında bu aklınıza ‘’Özel Okullarda olur bu’’ sorusunu getiriyor olabilir. Ancak bu bizim şubemizde uygulanan rutin bir çalışmadır. Ayrıca tüm kademelerde sene içerisinde organize şekilde veli toplantılarımız yapılır. Peki gelelim bunun faydalarına; velileri de YKS hazırlık sürecine sokmuş oluyorsunuz. Veli sürekli öğrencisi ile ilgili bilgilendirme aldığında gelişimini sağlıklı bir şekilde takip edebilme imkânı buluyor. Bu da başarıya daha doğru adımlarla yürümenizi sağlıyor açıkçası.

Pusula Özel Öğretim Kursu’nun diğer kurslardan farklı kılan nedir?

Bize bu soru çok soruluyor aslında.’’ Yıllardan beri Aydın’da o kadar rakip varken niye tercih ediliyorsunuz, şimdi de Çine’de. Bu sorunuzun aslında cevabı çok basit. Ticarethane gibi değil de Eğitimhane gibi işimizi yapmamız. Yani sadece iyi bildiğimiz işi doğru bir şekilde yapmamız, Disiplinimiz, kurallarımız, güçlü eğitim kadromuz, takip sistemimiz,  sürekli yenilenen ve ilerleyen eğitim modelimiz. Ve her söylediğimizi yaparak veli ve öğrencide oluşan güven duygumuz.

Çine’de ikinci döneme giriyoruz. Bu dönem için farklı planlar ve hedefler nelerdir?

Evet,  Çine’de 2. yılımıza kısmet olursa 19 Ağustos tarihinde yoğun programlarımızla sınava hazırlık gruplarımızda başlıyoruz. Geçmiş olduğumuz yıldaki bize güvenin ve teveccühün önümüzdeki yılda da aynı şekilde devam ediyor olması mutluluk verici, bundan dolayı Çineli velilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Sorunuza gelecek olursak; Eğitimin ve eğitimcilerin her zaman hedefi aynıdır.

Başarı, Başarı ve Başarı

Önümüzdeki sezonda da bu yıl olduğu gibi başarı odaklı ilerleyeceğiz. Daha da güçlendirdiğimiz eğitim kadromuz ile tüm gruplarımızda doğru eğitim anlayışıyla sonuçlara odaklanacağız. Öğrencilerimize her zaman şunu söyleriz.‘’ Yokuşta akmayan ter, inişte gözyaşı olur.’’ Sonradan gözyaşı dökmemek başlangıçta ki çalışma azmi ve isteğimize bağlıdır.

Çalışacağız, Çalışacağız, Çalışacağız.

D S C 0458D S C 0456D S C 0447D S C 0445

D S C 0467D S C 0464D S C 0462